(Solved) SD connect C4 NOT Connected via LAN or WIFI

Here are optional solutions for those with a Sd connect C4 but cannot be connected via LAN (or wifi).
Operation system: Window 7
Static IP: 172.29.127.xxx
Battery: the 6 batteries are installed, fully charged

Error message:
when I connect it to the MUX (the 6 batteries are installed) it tries to connect but it gives up after a minute or two and I have a yellow triangle over the network icon in the taskbar.
The display on the MUX shows that its number is 00, it also displays a cable icon and a countdown timer and the message “Device not in use”
SD connect C4 NOT Connected via LAN or WIFI

The display doesn’t show the wifi option, only the cable icon.
When I start SDConnect Administration Toolkit it says the MUX is not cable accessible.

Possible solutions from users:

Option 1: LAN adapter
Open it and check the LAN adapter soldering if it gone loose

SDConnect relies on broadcasts/multicasts (like the DHCP protocol) to discover SDConnect devices.  They can be con completely different subnets and be “detected” but you cannot interrogate or configure them until you get their IP addresses configured for basic management setup.

Option 2: Toolkit
For Connection you´ll need the Toolkit.
WLAN is not seen until configured, if you reseted the SDConnect you´ll need to reconfigure it with the Toolkit.

Option 3: Battery
You may try forcing your NIC in your laptop to 100Mb/Full Duplex, as many will default and negotiate to 1Gb/s, which I don’t believe some of the SDConnects talk over too well.

Also, FWIW, I have been getting an error 750 when trying to communicate to the SDConnect recently.  The connection seems very unstable. I have only used a direct Ethernet connection.  I have not investigated it very much, but I have resorted to the C3 for right now, which has never failed with 1.2012.
I reset it back to factory settings as well.  I have not had an opportunity to investigate it to any extent, so I am unsure what the problem may be, but SD NetContol is stating a Network Error to the SD Connect. It is all connected via CAT6 and no WiFi.
It is best practice to remove the batteries form the SDConnect when not changing firmware or leave them in there?  I have quality rechargeable batteries I use and typically leave them in when changing firmware, but I have left them in for a longer period.  When I removed the first set, the batteries clearly leaked but didn’t appear to damage the SDConnect and I throughly cleaned it and it has worked since them. For more information,please visit our website www.cnautotool.com

6-1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>